× Etusivu Tuntikuvaus Nimenhuuto Liikunta Kilpailut Leikit Ulkoleikit Tanssi Temppurata Välineet *Leikkivarjo *Pallo 0-3 vuotiaat Venyttelyt Rentoutus Loruja Musiikki Muuta Vinkit Hymynaamat Kauppa
fb

LASTEN LIIKUNTA

VÄLINE: LEIKKIVARJO

(Viimeisimmät lisäykset sinisellä.)

Välineen käsittelytaitoa harjoittavia tekemisiä yksin, parittain ja ryhmässä. Suurin osa allaolevista leikeistä soveltuu paremmin pienemmille lapsille.

Kissa ja Hiiri: Varjo levitetään lattialle, hiiri menee varjon alle, kissa varjon päälle, loput leikkijät ottavat varjon reunoista kiinni. Ohjaajan käskystä ympärillä olijat alkavat heiluttaa varjoa niin että hiiri pystyy kulkemaan "piilossa" kissalta varjon alla ja kissa koittaa ottaa hiirtä kiinni koskettamalla hiirtä varjon päältä.

Krokotiili: Varjo levitetään lattialle. Yksi menee varjon alle krokotiiliksi, muut istumaan täysistuntaan (jalat suoraksi eteen) varjon ympärille niin että jalat ja varsinkin varpaat ovat varjon alla. Krokotiili käy koskettamassa sekalaisessa järjestyksessä varpaita ja aina krokotiilin "napsautuksesta" istuja menee varjon alle krokotiilin avuksi kunnes kaikki ovat varjon alla.

Olio 10
Saarileikki: Suuri kangas, esimerkiksi leikkivarjo tai lakana salin keskelle saareksi, pyykkipoikia tai palloja ympäri salia kaloiksi. Vihellyksestä kaikki liikkuvat saarta kohti ja poimivat itselleen ainakin yhden kalan. Kaikkien on mahduttava saarelle. Kun kaikki ovat saarelle, heitetään kalat takaisin veteen ja liike jatkuu. Joka kerta kun kuuluu vihellys, saari on muuttunut pienemmäksi. Keksikää yhdessä keinoja, joilla kaikki mahtuvat saarelle, vaikka se olisi kuinka pieni.

Sieni: Leikkijät seisovat ja nostelevat varjoa yhtäaikaa ylös ja alas. Merkistä tai vaikkapa kolmen noston jälkeen kaikki menevät nopeasti varjon alle pitäen edelleen varjon reunasta kiinni ja vievät reunan peppunsa alle niin että katse on piirin keskelle ja selän takana varjo. Varjon alle jäävät leikkijät ja ilma varjoineen muodostavat näin ison "sienen".

Telttaretki: Vuorollaan yksi tai kaksi leikkijää menee varjon alle maate tai istumaan, muut varjon reunoille tasaisesti, pitävät reunoista kiinni. Varjon alla olevat ovat telttaretkellä ja ohjaajan kysellessä kertovat mitä ovat ottaneet retkelle evääksi. Eväiden syönnin jälkeen alkaakin tuulla. Muut leikkijät nostelevat varjoa eri tahtiin reunoista ja kun alkaa myrskytä niin tietysti oikein nopeaa "riepotusta".

Värinvaihto: Leikkijät pitävät varjon reunoista kiinni ja valitsevat itselleen oman värisektion. Varjoa nostellaan ylös ja alas ja ohjaaja huutaa värin. Tästä väristä kiinnipitävät vaihtavat paikkaa varjon ali seuraavalla nostolla. Leikinjohtaja voi huutaa useammankin värin samaan aikaan. Tällöin leikkijät voivat mennä ensimmäiselle vapaalle paikalle jolloin väri saattaa vaihtua.

Etusivu * Tuntikuvaus * Nimenhuuto * Liikunta * Kilpailut * Leikit * Ulkoleikit * Tanssi * Temppurata * Välineet * Leikkivarjo * Pallo * 0-3 vuotiaat * Venyttelyt * Rentoutus * Loruja * Musiikki * Muuta * Vinkit * Lisää tekemistä * Hymynaamat * T-paitakauppa * Facebook