× Etusivu Tuntikuvaus Nimenhuuto Liikunta Kilpailut Leikit Ulkoleikit Tanssi Temppurata Välineet *Leikkivarjo *Pallo 0-3 vuotiaat Venyttelyt Rentoutus Loruja Musiikki Muuta Vinkit Hymynaamat Kauppa
fb

LASTEN LIIKUNTA

VÄLINEET

(Viimeisimmät lisäykset sinisellä.)

Ideoita eri välineille kaiken ikäisille.

Hernepussit: Kuljetus, pituus- ja tarkkuusheitto, pesänryöstö, oma puoli puhtaaksi, nopeuskerääminen, viestit, pisteenlasku, paikkamerkit, tasapainoilu eri kehon osien päällä, etsiminen.

Huivi: Härkätaistelukangas, Noita pompelipossa, piilonen, rentoutus, tanssi huivin kanssa, viesti, häntä, silmien peittäminen, hevosen ohjakset, nappaa huivi: lapset yrittävät saada korkealle pingotetun narun päälle laitetut huivit hyppäämällä tai kurottamalla, ilmaan heitto ja kiinniotto eri kehon osilla.

Olio 4
Hyppynarut: Hypyt yksin, parittain ja ryhmässä, aallot, käärmeet, pyöritykset, hyppynarusokkelo mistä pitää pujotella läpi ja muunnoksena: pitää auttaa jokainen leikkijä yksi kerrallaan yhdessä läpi, hyppynarukuviot, muodot, numerot ja kirjaimet lattialle, liikkeiden keksiminen kirjaimista, viesti: sanojen kirjoittaminen naruilla, viesti: pariin sidottuna kiinni, narun koulutus, heitto ja kiinniotto, venytykset, sidottujen narujen yli hyppiminen joukkueittain köydenveto, köydestä veto: naru sidottuna puolapuuhun ja veto narulla puolapuun lähelle liukumalla pepulla lattialla.

Ilmapallot: Heitto, kiinniotto, viestit, kuljetukset, puhaltaminen ja rikkominen, pompottelu, kuljetus parin kanssa, sähköistäminen hieromalla.

Kannet: (säilyketölkit ja lastenruokapurkit) Paikkamerkit, kuljetus, bonapurkkien napsuttelu painamalla keskeltä: äänimerkki tai orkesteri, viestit, kerääminen, piilotus, pujottelu lattialla olevien kansien välistä.

Kortit: Jaon pareihin tai ryhmiin voi suorittaa muutenkin kuin määräämällä tai laskemalla joka toisen rivistä. Paloiksi leikatut postikortit (kokoa palapeli), Hullunkurinen perhe -kortit, Mustapekka -kortit, Muistipelikortit...
Eläinkuvioisia kortteja voi käyttää erilaisissa eläytymisleikeissä ja parin voi hakea niin ettei saa puhua, mutta saa ja pitääkin äännellä ja käyttäytyä niinkuin omassa kortissa oleva eläin.

Kuvat: Maa, meri, laiva -muunnelma eli kuvan luokse juoksu tietyllä tavalla, eläinhahmojen tunnistus ja liikkumistavat, matkimiset.

Köydet: Kiipeily, heiluminen, pujottelu, esterata, sademetsän liaanit, roikkuminen, silppaus, tuki jonkin toisen välineen kanssa tasapainoillessa.

Lakana: Rentoutus, härkätaistelukangas, "pyykit" kuivumassa, lasten nostelu lakanan sisällä, viestit sitomalla pariin kiinni, lasta vedetään lakanan päällä lattiaa pisin, viikkaamiset, Noita pompelipossa, pallon heittely lakanan avulla.

Leikkivarjo: Varjon nostelu ylös ja alas hitaasti aaltoillen / nopeasti palloja varjon päällä tai ilman. (Myrsky, tyyni) Liikkuminen varjosta kiinni pitäen ympäri eri tavoin. Leikit: krokotiili, sieni, värinvaihto. Rentoutus varjon alla. Telttaretki ja eväät. (Mielikuvitusleikki)

Kertakäyttölautaset: Muistipeli (piirrä kuvio toiselle puolelle), frisbee, paikkamerkki, kuljetusväline, viestiväline, joukkueisiin jako -väline.

Matot: Hyppiminen lavalta, puolapuilta, trampoliinilta, penkkien varaan nostamalla tunnelin teko, rentoutus, venyttelyt, kuperkeikat, kulkeminen tai litat vain patjoihin koskemalla tai niin ettei saa koskea patjaan, patjan pystyyn nosto, kaatuminen paksun patjan kanssa ja sen päälle. Ohuemman maton rullaaminen ja tunnelina käyttäminen, pystyputki matosta missä lapsi keskellä tai pallojen heitto putken sisään, peitto, talon tai majan rakentaminen, pallon pompottelu patjan päällä ja sen avulla patjan päistä kiinni pitäen, matkustus: lapsi patjan päällä ja aikuinen vetää patjan salin toiseen päähän. (Matkustusleikki on hyvä keino siirtää leikkien joukolla patjat haluttuu paikkaan joko leikkiä varten tai siivotessa ennen tunnin loppumista.

pöllö
Muodot: (lattiamatosta leikatut: sin, pun, kelt, vihr, ympyrä, kolmio, neliö, suorakulmio) Luistamaton puoli alaspäin: paikkamerkit, viestit, hedelmäsalaatti, polut ja reitit, kulkeminen parin kanssa vain kolmella muodolla, maa meri laiva -muunnos, tuolileikkimuunnos, hyppiminen, loikkiminen.
Luistava puoli alaspäin: parin kuljetus vetämällä tai työntämällä parilla muoto alla (maha, peppu, jalat muodolla...), viestit liikkumalla luistellen muodot jalkojen tai käsien alla.

Muodot: (isot kolmiulotteiset pehmeät) Kiipeilyrata, ryömiminen ali ja yli, liukuminen, hyppiminen yli, tasapainoilu.

Narut, nauhat: Häntälitta, merkit, viestit, taivaspallo, joukkuepelit, solminta puolapuihin.

Nojapuut: Roikkuminen jalkojen tai käsien varassa, kiipeily, nojaaminen, pyöriminen, keinuminen, heilunta, kulkeminen päästä päähän.

Pallot: Pompottelu seinään ja lattiaan, heitot koriin ja ilmaan, pallottelu ja vierittely kaverin kanssa istuen, seisten, selin... Pallottelu / vierittely piirissä. Kuljetukset pallo eri kohdissa kehoa. Pesänryöstö, oma puoli puhtaaksi, polttopallo, taivaspallo, joukkuepelit, viestit.

Pahvilaatikko: Esteet, sokkelot, rakennukset, piiloitumispaikka.

Paperirullat: Viestikapulat, heittoväline.

Olio 6
Patjat: Katso matot.

Permanto (pitkä matto): Vaaka, kuperkeikka, kärrynpyörät, silta.

Pukki: Hypyt, kiipeily, tasapainoilu pukin päällä.

Puomi (penkit): Tasapainoilu, vaaka, alitus, ylitys, ryömintä, kiipeily, askellus päälle, hyppy päälle tai alas, jalat päällä ja selinmakuulla, pukkitappelu.

Renkaat: Roikkuminen jaloin ja käsin, heilunta, kieppi, kiipeily, keinuminen, linnunpesä, asennot eri päin.

Sanomalehti: Rypistetyt pallot, palat hyppy- tai tanssipaikkoina, iso aukeama viittana, härkätaistelukankaana, silppu "lumisateena", paikkamerkit, miekat muutamasta yhteenrullatusta aukeamasta.

Sipsipurkit, pallotuubit: Viestikapulat, paikkamerkit.

Törpöt, muoviset pullot: Viestit, pujottelu, keilaus ja kaataminen, tasapainottelu, radat, paikkamerkit.

Vanteet: Pyöritys lantion, käsien, kaulan ja jalkojen ympärillä, kuljetus ja vieritykset, heitot ja kiinniotot yksin ja parin kanssa, bumerangi, leikit missä oma paikka vanteessa: tuolileikkimuunnos ja hedelmäsalaatti, viestit, hyppiminen vanteeseen ja läpi, rata vanteista eri korkeuksilla. Vanne lattialla mihin pitää hypätä sisään = koti, ovet kiinni = nostetaan vanne käsiin, ikkunat kiinni = nostetaan vanne käsillä ylös asti.


Etusivu * Tuntikuvaus * Nimenhuuto * Liikunta * Kilpailut * Leikit * Ulkoleikit * Tanssi * Temppurata * Välineet * Leikkivarjo * Pallo * 0-3 vuotiaat * Venyttelyt * Rentoutus * Loruja * Musiikki * Muuta * Vinkit * Lisää tekemistä * Hymynaamat * T-paitakauppa * Facebook