× Etusivu Tuntikuvaus Nimenhuuto Liikunta Kilpailut Leikit Ulkoleikit Tanssi Temppurata Välineet *Leikkivarjo *Pallo 0-3 vuotiaat Venyttelyt Rentoutus Loruja Musiikki Muuta Vinkit Hymynaamat Kauppa
fb

LASTEN LIIKUNTA

VÄLINE: PALLO

(Viimeisimmät lisäykset sinisellä.)

Välineen käsittelytaitoa harjoittavia tekemisiä yksin, parittain ja ryhmässä. Palloleikkejä leikit -sivulla, haastavampia kisoja ja viestejä kilpailut -sivulla.

Heitto: Seinään, kaverille, reiästä, koriin, sankoon tai muuhun kohteeseen. Ylä- ja alakautta, pompusta ja pelkästään ylös. Juosten, konkaten, ylhäältä, alhaalta heitot. Tarkkuusheitot: koitetaan kaataa keilat lattialla tai pudottaa penkiltä.

Kahdella pallolla: Pompotellaan tai / ja heitellään pareittain tai pienissä ryhmissä kahta palloa yhtä aikaa.

Kuljetus: Eri tavoin eri kehon osilla: jalat, kädet, maha, rintakehä, peppu, pompotus, vieritys, potkut, mailalla, pukkaaminen, parin kanssa, eri tasoilla.

vuohi
Pompottelu: Kuljetuspompotteluun lisätään jokin muu toiminto kuten tavaroiden kerääminen samaan aikaan toisella kädellä salista. Joukkueelle kerääminen.

Potkiminen, pukkaukset: Jaloilla potkut, pukkaaminen päällä, rintakehällä, pompottelu jalalla, reidellä.

Pujottelurata: Pallojen kuljetus pompottamalla, vierittäen eri kehon osilla, parin kanssa pallo välissä mutta ei käsissä.

Rinki: Yhden tai useamman pallon vierittely ringissä niin että pallot eivät saa karata.

Ryöstö: Osalla on pallo, osalla ei. Määritetään tapa millä pallon saa ottaa pallolliselta pois. Riittääkö hipan tyyli eli pelkkä kosketus pallon omistajaan, vai pitääkö sählypallo ryöstää mailasta tai koripallo palloa lyömällä? Määritä myös miten palloa kuljetetaan. Mailalla, sylissä, potkien, pompottaen...

Seinäpomppis: Pelaajat seisovat jonossa, kasvot seinään päin. Jonon ensimmäisellä on pallo (tennis-, lento-, pehmispomppispallo) jonka hän heittää seinään. Kun pallo palatessaan koskee maahan, antaa pallonheittäjä sen mennä jalkojensa välistä / alta, ja jonon toinen ottaa pallon kiinni. Jonossa ensimmäisenä ollut kiertää jonon viimeiseksi, ja toisena ollut on nyt ensimmäinen ja jatkaa samaan malliin.

Siivoaminen / aloitus: Pallojen heitto koriin / kuljetuslaatikkoon tai sieltä pois on hyvä leikki aloittaa tai lopettaa siivotessa tavaroita pois. Osa lapsista kuljettaa palloja laatikosta ennalta määrättyyn paikkaan kun taas osa lapsista hakee pallon kerrallaan ja heittää / kuljettaa niitä takaisin koriin. Kuin oma puoli puhtaaksi -leikki. Leikin ohjaaja päättää missä vaiheessa palloja kuljetetaan vain toiseen suuntaan. Oikein hyvä leikki pienemmille lapsille sekä lapsi-aikuinen tunneilla. (Lapset siivoaa ja aikuiset sotkee -leikki.)

Tutustuminen: Erikokoiset pallot välineinä. Minkälaisen pallon päällä voi istua tai kieriä, mikä pomppii eniten / helpoiten? Miten pallot vierivät? Pallon pompottelu, heitto seinään ja kaverille, heitto eri suuntiin, vieritys jalkojen ali.

Ympäri - ympäri: Lapset piirissä joko istuen tai seisten. Lasten taidoista riippuen 1 tai useampi pallo mukana. Ideana on heittää pallo yhteen suuntaan seuraavalle ja ottaa koppi toisesta suunnasta. Ohjaaja huutelee miten palloa heitetään sekä vaihtuuko heittosuunta. Esim: "myötäpäivään, pompun kautta, vaihda suuntaa, suora heitto, alakautta, yläkautta, vieritä, vaihda suuntaa, pompun kautta, yhden yli, alakautta, vieritä, vaihda suuntaa, seuraavalle" jne...

Etusivu * Tuntikuvaus * Nimenhuuto * Liikunta * Kilpailut * Leikit * Ulkoleikit * Tanssi * Temppurata * Välineet * Leikkivarjo * Pallo * 0-3 vuotiaat * Venyttelyt * Rentoutus * Loruja * Musiikki * Muuta * Vinkit * Lisää tekemistä * Hymynaamat * T-paitakauppa * Facebook