× Etusivu Tuntikuvaus Nimenhuuto Liikunta Kilpailut Leikit Ulkoleikit Tanssi Temppurata Välineet *Leikkivarjo *Pallo 0-3 vuotiaat Venyttelyt Rentoutus Loruja Musiikki Muuta Vinkit Hymynaamat Kauppa
fb

LASTEN LIIKUNTA

NIMENHUUTO

(Viimeisimmät lisäykset sinisellä.)

3-6
Liike
Lapsi sanoo oman nimensä ja näyttää tämän jälkeen jonkin liikkeen minkä toiset lapset toistavat. Esim. vaaka, X-hyppy, konkkaus, pyörähdys...

Kannustusjuoksu
Lapsi sanoo oman nimensä, juoksee / konkkaa piirin ympäri muiden kannustaessa ja taputtaessa.

olio
Tavutaputus / -tömistys
Lapsi sanoo oman nimensä, ja yhdessä tavutaputetaan tai tavutömistetään nimi.

Pallonvieritys
Pallon saanut sanoo nimensä ja vierittää seuraavalle.

Hernepussin heitto
Pussin saanut sanoo nimensä ja heittää seuraavalle.

Lempi...
Sanotaan oma nimi ja sen jälkeen lempiväri, mieluisin ruoka tai minkä eläimen haluaisi lemmikiksi.

7-12
Nimi ja ammatti
Jokainen leikkijä esittelee itsensä vuorollaan: etunimi ja siihen sointuva ammatti tai tekeminen. Esim. Salme Satumaalari, Pekko Penninpyörittäjä, Tuula Tiskaaja. Leikki on tapa esitellä itsensä oudossa ryhmässä ja kertoa samalla jotain pientä itsestään. Nimi jää erikoisena helpommin mieleen kuin pelkkä tavallinen perusnimi. Keventää tunnelmaa tilaisuuden alussa.

Nimi ja liike
Kaikki menevät piiriin. Ohjaaja aloittaa sanomalla nimensä ja tekemällä jonkin liikkeen samaan aikaan. Kaikki toistavat nimen ja liikkeen. Seuraava ringissä sanoo nimensä ja tekee samalla jonkin liikkeen minkä kaikki toistavat. Hyvä leikki toisilleen tuntemattomien kesken. Nimien läpikäyntiä voi jatkaa useamman kierroksen niin että lisätään vauhtia ja viimeisellä kierroksella nimi sanotaan vain kerran niin ettei nimeä sanota etukäteen lainkaan vaan kaikki tekevät samaan aikaan liikkeen ja sanovat nimen. (Useammalla kierroksella ohjaaja voi tulla välistä pois ja ottaa nimet ylös nimiringin aikana.) Nimenhuutoleikkiä voi jatkaa eteenpäin niin että kaikki lähtevät kävelemään salissa ja aina kun joku tulee kohdalle / lähelle, pitää tervehtiä omalla nimellä ja liikkeellä. Voi myös vaihtaa tervehtimisen jossain vaiheessa sellaiseksi että pitää tervehtiä vastaan tulleen nimellä ja liikkeellä. Onnistuu hyvin jos ryhmässä on vähemmän osallistujia tai lapset ovat entuudestaan tuttuja toisilleen.

Olio 5
Nimisähläys
Sopikaa etukäteen mihin muodostetaan jono. Aloittakaa leikki hokemalla omaa nimeänne yhdellä jalalla hyppien. Leikin tarkoituksena on muodostaa jono, jossa kaikki leikkijät ovat etunimensä tai sukunimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Leikin aikana saa vaihtaa jalkaa, mutta tasajalkaa ei saa hyppiä.

Sain lelun Annalta
Ensimmäinen lapsi sanoo nimensä ja antaa lelun seuraavalle ringissä. Seuraava sanoo nimensä, keneltä on lelun saanut ja antaa lelun eteenpäin. Seuraava sanoo nimensä, keneltä sai lelun, keneltä tämä sai lelun ja antaa lelun eteenpäin. Näin mennään läpi koko rinki niin että ohjaajan täytyy lopuksi muistaa kaikkien nimet. (Sain lelun Marilta, joka sai lelun Siiriltä, joka sai lelun Niinalta, joka sai lelun Annalta.)

Tavallinen nimenhuuto liikkeellä
Sen sijaan että lapsi vastaisi: "täällä", lapsi tekeekin jonkin keksimänsä liikkeen esim. kyykkyyn-ylös -hypyn tai jonkin ohjaajan määräämän liikkeen esim. juoksee puolapuille, kiipeää ja tulee takaisin.

Tavutusrinki
Asettukaa piiriin ja sopikaa kuka aloittaa. Jokainen vuorollaan sanoo oman nimensä tai lempiruokansa. Tai vaikkapa maan johon haluaisi matkustaa. Sana tavutetaan, ja tavutuksen tahdissa tehdään jokin liike, esimerkiksi näin:
Ka-ro-lii-na = kyykkyyn - ylös - kyykkyyn - ylös, Ta-ne-li = punnerrus - punnerrus - punnerrus. Kun yksi on tavuttanut sanansa ja näyttänyt samalla liikesarjansa, muut tekevät sen perässä, ja sitten vuoro vaihtuu. Leikki loppuu, kun kaikki ovat saaneet näyttää oman liikkeensä.

Vatsalihasleikki
Patjat rinkiin, kaikki makuulleen jalat koukkuun, ensimmäinen tekee vatsalihasrutistuksen sanoen samalla oman nimensä. Sitten kaikki tekevät yhdessä vatsalihasliikkeen.


Etusivu * Tuntikuvaus * Nimenhuuto * Liikunta * Kilpailut * Leikit * Ulkoleikit * Tanssi * Temppurata * Välineet * Leikkivarjo * Pallo * 0-3 vuotiaat * Venyttelyt * Rentoutus * Loruja * Musiikki * Muuta * Vinkit * Lisää tekemistä * Hymynaamat * T-paitakauppa * Facebook