× Etusivu Tuntikuvaus Nimenhuuto Liikunta Kilpailut Leikit Ulkoleikit Tanssi Temppurata Välineet *Leikkivarjo *Pallo 0-3 vuotiaat Venyttelyt Rentoutus Loruja Musiikki Muuta Vinkit Hymynaamat Kauppa
fb

LASTEN LIIKUNTA

TEMPPURATA

(Viimeisimmät lisäykset sinisellä.)

Hernepussit: Heitto koriin tai renkaiden läpi. Heitto puolapuille niin että jää puolalle roikkumaan, haku.

Hyppynarut: Tasapainoilurata lattialle mitä pitkin pitää kulkea. Puolapuiden ja penkkien väliin sidottuna sokkelo minkä läpi pitää pujotella naruihin koskematta. Eri korkeuksille narut ja hyppy yli.

Olio
Köydet: Silppaus. Heilautus ja hyppy paksulle matolle. Keinu kahdesta yhteensolmitusta köydestä. (Istuminen solmun päälle.)

Lattiamerkit: Kulkeminen vain näitä pitkin loikkien ja hyppien. Viestihaku värien tai muotojen mukaan.

Matto, ohuet: Seinän viereen käsillä- ja päälläseisontaa varten. Sillan harjoittelu. Kulkeminen vain matoilla niin ettei koske lattiaan. Kahden steppilaudan tai penkin väliin laitettu mattoholvikaari toimii tunnelina.

Matto, paksu (patja): Puolapuiden eteen, puolapuilta alas hyppimistä. Trampoliinipatja. Kuperkeikat.

pöllö
Pallot: Heitto koriin, renkaiden tai reikien läpi.

Pitkä matto: Kärrynpyöriä (peikkokärrynpyörä) ja kuperkeikkoja varten.

Penkit: Oikein- tai nurinpäin käännettynä tasapainoilua varten. Pukkitaistelu. Puolapuille liuku- ja kiipeilymäeksi. Kahden steppilaudan tai penkin väliin laitettu mattoholvikaari toimii tunnelina.

Pukki: Hyppy kyykkyyn päälle, hyppy päälle istumaan, suoraan yli jalat joko samalta tai eri puolilta.

Puolapuut: Kiipeily. Eri välineiden kiinnittäminen puolapuihin. Esim. vanne teipillä kiinni niin että puolapuilla kiipeillen pitää ujuttautua samalla vanteen läpi pysty- tai vaakasuunnassa. Pitkän hyppynarun toinen pää kiinnipuolapuuhun ja pyörittäjä toiseen päähän. Paksu patja puolapuun alle jotta voi hyppiä puolapuulta alas. Ohuita patjoja rullalle penkeillä tukien puolapuihin tai teipeillä kiinni roikkumaan. Penkki tai useampi puolapuuhun toisesta päästään liukumäeksi.

Renkaat: Ympäri etu- tai takakautta, roikkuminen jaloista tai käsistä, jalat ja kädet renkaissa kiinni ja napa lattiaa kohti.

Steppilaudat: Vierekkäin, peräkkäin, eri korkuisina kiipeilyratana tai "vuorena". (Ei siis steppilautoja päällekäin vaan pienemmille lapsille riittää jo se että steppilaudoista on tehty iso "lautta" mikä juuri kävelemään oppineille käy oikein hyvin vuoresta.) Kahden steppilaudan tai penkin väliin laitettu mattoholvikaari toimii tunnelina.

Trampoliini: Pomppiminen, kuperkeikka, voltti, kynttilä-, haara- ja X-hyppy.

Trapetsi: Ympäri etu- tai takakautta, roikkuminen jaloista tai käsistä, jalat ja kädet renkaissa kiinni ja napa lattiaa kohti, nousu trapetsille.

Vanteet: Kiinnitetään vanteita eripuolille/ -korkeuksille puolapuita esim. teipillä. Jokainen leikkijä kulkee vuorollaan radan läpi, niin että yrittää olla koskematta vanteeseen, mutta menee kuitenkin aina sen lävitse. Pallon heitto vanteen läpi. Vanne joko kiinni seinässä tai ohjaaja / avustaja pitää vannetta. Pyöritykset eri kehon osien ympäri, heitto parille.

Etusivu * Tuntikuvaus * Nimenhuuto * Liikunta * Kilpailut * Leikit * Ulkoleikit * Tanssi * Temppurata * Välineet * Leikkivarjo * Pallo * 0-3 vuotiaat * Venyttelyt * Rentoutus * Loruja * Musiikki * Muuta * Vinkit * Lisää tekemistä * Hymynaamat * T-paitakauppa * Facebook